Tarbotfilet met basilicumsaus
Tarbotfilet met romige basilicumsaus
De foto van deze overheerlijke visschotel zegt eigenlijk alles, de tarbot ligt heerlijk in een prachtige basilicumsaus, welke super simpel is te maken en kan je van te voren al maken. Want dit gerecht is een mooie avondmaaltijd als er iets bijzonders te vieren is.
Tarbot is een zachte vis en wordt gezien als een delicatesse en smaakt voortreffelijk. Dus maak een keertje deze heerlijke tarbotfilet,
Tarbotfilet met romige basilicumsaus
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
- Ingrediënten
4 tarbotfilets met huid van 150 g
1 eetlepel citroensap
50 g verse basilicum
250 ml slagroom
50 ml droge witte vermout (kan vervangen worden door sherry)
40 g boter
2 rijpe tomaten, in plakken
Bereiding
Wrijf de tarbotfilets in met versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Pureer in de blender het resterende basilicum met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus. Schenk de basilicumsaus in een steelpan en roer de room wat peper erdoor. Verwarm de saus al roerend op zacht vuur.
Verwarm de boter in een koekenpan en leg de tarbotfilets op de huidkant erin. Bak deze kant in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis in nog 2-3 minuten bruin en gaar. Leg de tarbotfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de plakken tomaat 2-3 minuten in het bakvet.
Schep de basilicumsaus in het midden op warme borden. Leg de tarbotfilets met de huidkant naar boven in de warme saus. Leg de plakjes tomaat op de tarbotfilets. Garneer met een blaadje basilicum.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥