Tempura van vis en groenten
Tempura van vis en groenten
Deze tempura van vis en groenten kan je, als je uit eten gaat, eten bij de Japanners of bij de vele sushi eettentjes die de afgelopen jaren in ons land explosief zijn gegroeid. De kunst van goede tempura is de versheid van de vis en de groenten. Maar ook de tempura mix en de temperatuur van de olie zijn van belang. Indien je de groenten en de vis door de tempura mix haalt is het belangrijk om alles zo snel mogelijk te frituren. Op deze manier krijg je heerlijke knapperige tempura.
Tempura van vis en groenten
Voorgerecht
2 personen
35 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
150 g gekookte mosselen
4 gepelde gamba’s
150 g roodbaarsfilet
1 rode paprika
1 grote ui
12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken)
8 sperziebonen
150 g tempuramix
1 liter zonnebloemolie om te frituren
Bereiding
Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsfilet af en dep ze droog. Snijd de roodbaarsfilet in 4 stukjes. Snijd de paprika’s elk in 8 stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui, snijd hem in 8 dikke plakken en prik de plakken ui horizontaal vast met cocktailprikkers, zodat ze niet in ringen uit elkaar kunnen vallen. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen. Haal de boontjes af.
Verhit de olie tot 170° C. Bereid de tempuramix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de stukken paprika, de ui, de shii-take paddestoelen, de sperzieboontjes, de gamba’s, de mosselspiesjes en de roodbaars door het beslag en frituur ze (niet teveel tegelijk in de hete olie) tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de tempura op gevouwen servetjes op 4 bordjes.
Lekker met een tempura sausje, deze kan je kopen in de toko.
Tip: De tempura van vis is ook geschikt voor visfondue.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥