Brabantse vleessalade
Brabantse vleessalade
Je eigen vleessalade maken, dat is niet eens zoveel werk als je misschien denkt. Maar wel zoveel lekkerder! En ook nog eens veel minder zout. In je eigen gemaakte vleessalade kan je allemaal natriumarme producten gebruiken zoals natriumarme augurken, natriumarme uitjes en natriumarme mayonaise en mosterd. Zo kan je een lekkere vleessalade op tafel zetten met minder zout.
Deze vleessalade is heerlijk bij een buffet, als aanvulling op al het lekkers wat van de BBQ afkomt. Maar ook is deze vleessalade lekker bij het gourmetten met de feestdagen in december.
Vleessalade
15 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt)
100 g worteltjes (gaargekookt)
100 g zoetzure (natriumarme) zilveruitjes (en een beetje van het vocht)
150 g (natriumarme) augurken
4 aardappelen (gaargekookt)
100 g doperwten (gaargekookt)
200 ml (natriumarme) mayonaise
12 kerstomaatjes
2 eieren (hardgekookt)
1 eetlepel (natriumarme) mosterd
Bereiding
Hak de runderlapjes, de worteltjes, ¾ van de zilveruitjes, 100 g van de augurkjes en de aardappelen vrij fijn. De ingrediënten hoeven niet meer herkenbaar te zijn. Schep de doperwtjes erbij. Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren. Schep het slaatje op 4 borden, strijk de salade-bergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥