Bruschetta met lamsvleesreepjes en paddestoelen
Bruschetta met lamsvleesreepjes en paddestoelen
Deze bruschetta is zeer bijzonder want hij wordt belegd met lamsreepjes. Zorg dat de lamsreepjes niet gemarineerd zijn als je ze koopt, (deze zijn altijd zout) en het is altijd lekkerder als je vlees zelf kruidt. Italiaanse kruiden zijn makkelijk te verkrijgen zonder zout.
Dus daar bespaar je alweer wat zout op, brood kan je makkelijk zelf bakken met de broodbakmachine, heb je deze niet, dan voldoet de meest gezonde variant van brood. Laat het witte brood aub liggen waar het ligt want daar zitten helemaal geen voedingsstoffen in.
Bruschetta met lamsvleesreepjes en paddestoelen
4 personen
20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
300 g lamsvleesreepjes
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
125 g champignons
2 sjalotjes
2 theelepels Italiaanse kruiden (zonder zout)
4 boterhammen (dikke, bruine, boerenbrood met minder zout)
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
snufje peper
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en roer deze door de olijfolie. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Dep het lamsvlees droog en bestrooi het met versgemalen peper en Italiaanse tuinkruiden.
Bestrijk het brood met de helft van de knoflook-olie.
Rooster het brood in de oven in ± 10 minuten goudbruin.
Verwarm intussen de overige knoflook-olie en bak de lamsvleesreepjes in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Bak de sjalotjes en de champignons ± 3 minuten op middelhoog vuur mee. Breng alles verder op smaak met peper.
Verdeel het warme geroosterde brood over 4 borden. Schep het vleesmengsel erop en garneer de bruschetta met peterselie.
Lekker met een groene salade met pijnboompitjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥