Lamsshoarma met geroosterde groenten
Lamsshoarma met geroosterde groenten
In het originele recept wordt Tarly gebruikt als graanproduct. Maar omdat er in Tarly 0,13 gram zout zit hebben we het recept aangepast naar Bulgur, net zo lekker, of misschien zelfs lekkerder en Bulgur bevat 0,04 gram zout per 100 gram onbereid product. Dus Tarly is 3 x zo zout als bulgur. Scheelt toch weer!
Koop nooit Bulgur die reeds is bereidt / aangemaakt is met een mix van kruiden, deze kruiden zijn altijd zout en bevat 100 gram onbereid product 1,3 gram zout!
Dus laat je niet verleiden door toegevoegde smaken / kruiden deze zijn altijd zouter dan het pure product. Dat geldt ook voor shoarma, koop deze altijd ongemarineerd, en kruidt het vlees zelf.
Lamsshoarma met geroosterde groenten
4 personen
10 minuten voorbereidingstijd
25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
400 g lamsshoarmavlees (niet gemarineerd)
1 eetlepels kruiden voor vlees zonder zout
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 paprika’s (rode en gele)
1 eetlepel rozemarijn (verse)
4 eetlepels olijfolie
1 prei
250 g champignons
snufje peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem het vlees uit de koelkast. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Schep de uien met de knoflook, de paprika, de rozemarijn, 2 eetlepels olie, en peper en kruiden op een bakblik door elkaar. Bak ze in de oven in ± 25 minuten bruin en gaar.
Schep het tussentijds tweemaal om.
Snijd de prei in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verhit de rest van de olie en bak het vlees op hoog vuur in 3-5 minuten rondom bruin en gaar. Schep het uit de pan en houd het warm. Bak de prei en de champignons ± 7 minuten. Schep alles door de bulgur en breng het geheel verder op smaak met versgemalen peper.
Tip: Lekker met komkommersalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥