Lamsgehaktballetjes op Griekse wijze
Lamsgehaktballetjes op Griekse wijze
4 personen
15 minuten voorbereidingstijd
20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g lamsgehakt
4 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels Gyroskruiden zonder zout!
2 eieren
1 bol mozzarella (in blokjes gesneden)
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels mayonaise knoflooksaus
1 komkommer
1 eetlepel munt
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de gyroskruiden en de eieren in een kom. Kneed het met de handen tot het een homogeen soepel mengsel is en voeg peper naar smaak toe.
Draai 8 ballen, maak met uw duim een holletje in iedere gehaktbal, druk hier een stukje mozzarella in en maak de gehaktbal dicht.
Leg 4 houten satéprikkers even in warm water. Rijg 2 ballen aan iedere prikker. Wrijf de ballen in met olijfolie en grill ze in een grillpan.
Rasp de komkommer en meng deze door de mayo en voeg de andere helft van de geperste knoflook toe. Roer tenslotte wat fijngehakte munt door de komkommer-knoflooksaus.
Lekker met basmatirijst of gebakken aardappelen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥