Caribische nuggets
Caribische nuggets
Deze Caribische nuggets geven een lekker zomers gevoel, ananas en kokos is een prachtige combinatie. Dus even de keuken in en je kan ze van te voren goed laat maken en voor gebruik even in de frituur in.
Kinderen zijn er dol op!
Caribische nuggets
20 traktaties
Ingrediënten
1 blik ananasstukjes (á 227 g)
2 beschuiten
500 g rundergehakt
2 eieren
75 g cornflakes
2 eetlepels kerriepoeder
2 oude boterhammen (witte)
50 g kokos (geraspt)
snufje peper
olie (om te frituren)
Bereiding
Laat de ananas-stukjes goed uitlekken. Snijd de ananas zeer fijn. Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, het beschuitkruim, het kerriepoeder en de peper. Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel de boterhammen in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de kokos toe. Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven het brood/kokosmengsel (cornflakes moeten niet te fijn zijn). Klop 1 ei los met 1 eetlepel water. Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en vorm daar afgeplatte driehoekjes van. Wentel de gehakt-nuggets door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verwarm de olie om te frituren tot 170°C. Frituur de nuggets, met niet meer dan 6 tegelijk, in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laten uitlekken. Warm of koud trakteren.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥