Witte kool salade
Witte kool salade
Witte kool salade is een klassieker, je kan er alle kanten mee op. Witte kool salade met rozijnen of witte kool salade met paprika. Lekker is om de witte kool aan te vullen met wortel. Op deze manier oogt de salade ook nog eens prachtig van kleur. Wortel is supergezond, makkelijk verkrijgbaar en past prima in de witte kool salade.
De dressing of de saus doet veel aan het smaakgevoel van de witte kool, want gebruik je een dressing op basis van mayonaise dan wordt de witte kool salade romig en lijkt hij op de Amerikaanse ‘Coleslaw’ die je vaak geserveerd krijgt bij de hamburger.
Wij hebben ook nog een andere variant en dat is witte kool salade op basis van witte wijn azijn en suiker. Deze salade past dan heerlijk bij alle soorten gerechten en omdat je tegenwoordig gemakkelijk gesneden witte kool en geraspte wortelen kan krijgen. Dus voor degene die écht gemak willen, is de salade in een handomdraai op tafel gezet. Wel even rozijnen toevoegen want dat zijn de kleine verrassingen die deze witte kool salade heerlijk maken.
Witte kool salade
Bijgerecht voor 4 personen
10 minuten voorbereidingstijd
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
400 g witte kool (of gesneden witte kool)
100 g (winter) wortel (of geraspte wortel)
1 theelepel (natriumarme) mosterd
2 eetlepel witte wijn azijn (mag vervangen worden door rode wijn azijn)
versgemalen peper
1 theelepel suiker
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozijnen
Bereiding
Maak de kool schoon en snijd of schaaf deze in smalle sliertjes. Schil of schrap de wortel en rasp hem in sliertjes. Doe de witte kool en de wortel in een grote kom.
Meng in een ander kommetje de mosterd met de azijn en peper naar smaak met de suiker. Roer totdat de suiker is opgelost. Klop met een garde de olie erdoor. Blijf kloppen totdat de dressing is gebonden.
Meng de gesneden groenten met de dressing en roer de rozijnen door de salade. Serveer in een mooie kom of schaal.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥