Hazelnootmoppen
Je eigen gemaakte hazelnootmoppen!
Wij hebben hier het recept voor je, van onze eigen patissier. Arthur, onze patissier heeft deze recepten speciaal ontwikkeld voor NoSalt. In dit recept is natuurlijk geen zout is toegevoegd. De hazelnootmoppen smaken er zeker niet minder lekker door, maar misschien zelfs lekkerder. Want je eigen gebakken hazelnootmoppen bij de koffie of thee, dat smaakt altijd lekker!
Hazelnootmoppen
210 g ongezouten boter, in stukjes
95 g witte basterdsuiker
1⁄2 ei (25 gram), losgeklopt
125 g Zeeuwse bloem, gezeefd
125 g patent bloem, gezeefd
40 g hazelnoten, fijngehakt (voor in de koekjes)
40 g hazelnoten, fijngehakt (om de rolletjes deeg in te rollen)
Bereidingswijze
Meng de boter met de basterdsuiker in een beslagkom. Voeg het ei toe en roer dit door het botermengsel. Zeef de bloem en voeg dit samen met de hazelnoten toe aan het beslag. Kneed het deeg snel met een koele hand tot een samenhangende bal.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast opstijven.
Maak van het deeg rolletjes met een doorsnee van 3 cm. Verdeel de hazelnootstukjes op het werkblad en rol de rolletjes door de hazelnootstukjes zodat de rolletjes bedekt zijn. Laat deze rolletjes 1 uur in de koelkast rusten zodat het deeg stevig is om koekjes van de snijden.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de rolletjes in kleine rondjes van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 12-14 minuten.
Tip 1: Klop het ei los in een kommetje met een vork en voeg het halve ei toe aan het recept.
Tip 2: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥