Kaneelkoekjes
Heerlijk zijn deze kaneelkoekjes! Zeer makkelijk te maken en het deeg hoeft maar even te ‘rusten’, dus deze koekjes maak je in een middagje. Met een uitsteekvormpje kan je alle figuurtjes maken die je wilt. Heb je geen figuurtje? Pak dan een glaasje en steek zo de koekjes met behulp van het glaasje uit het deeg.
Dit recept is, zoals je van ons gewend bent, zonder zout. Dus prima voor iedereen die minder zout wil eten, maar toch lekker van een koekje wil smullen!
Kaneelkoekjes
450 g Zeeuwse bloem, gezeefd
150 g basterdsuiker
1 eetlepel kaneel
5 g citroenrasp, (van de bakafdeling)
1⁄2 ei (25 gram), losgeklopt
300 g ongezouten boter, in kleine stukjes
Bereidingswijze
Meng de bloem, suiker en kaneel in een kom. Voeg het citroenrasp en het halve ei toe. Voeg de boter toe en kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en kneed alle ingrediënten tot een grote bal.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en haal het deeg uit de koelkast en maak met behulp van een deegroller een platte pannenkoek van het deeg van ongeveer 1/2 cm. Druk de koekstempel in het deeg en steek de koekjes uit en leg de koekjes naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 12 minuten.
Tip 1: Klop het ei los in een kommetje met een vork en voeg het halve ei toe aan het recept.
Tip 2: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen en citroenrasp koop je op de bakafdeling van de supermarkt.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥