Entrecote met pastinaak
Entrecote met pastinaak
Het is lekker om een goede entrecote eens in de zoveel tijd weer eens te eten. Bij de entrecote een groenteschotel van aardappel en pastinaak. Bijzondere smaken bij elkaar samen met de peterselie pesto. Je kan natuurlijk ook de bbq gebruiken om de entrecote te bakken, maar dat vergt wel enige bbq ervaring omdat het vlees wel sappig en niet te taai moet worden.
Bij het bakken in de pan heb je meer controle over de hitte, serveer de entrecote altijd rosé, het is namelijk zonde van het vlees deze doorbakken te serveren. Dan kan je beter voor een ander stukje vlees gaan.
Entrecote met pastinaak
Ingrediënten
2 entrecotes (dikke à 250 gram)
1 kilo aardappelen (vastkokende)
500 g pastinaak
2 teentjes knoflook
25 g Parmezaanse kaas (kies voor Emmentaler = minder zout)
25 g platte peterselie
25 g walnoten
6 eetlepel olijfolie (extra vierge)
tabasco
4 eetlepels olijfolie (traditioneel)
1 eetlepel rozemarijn (verse)
snufje peper
Bereiding
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet té kleine stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken. Pel en de teentjes knoflook en snijd deze grof. Snijd de kaas in stukjes.
Pureer de knoflook met de kaas, de gewassen en drooggedepte peterselie en de walnoten in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel. Schenk in een dun straaltje de olijfolie extra vierge bij het mengsel en pureer tot een gladde pasta. Breng pittig op smaak met Tabasco en eventueel met wat peper.
Verwarm de oven voor tot 250°C.
Kook de aardappelen gedurende 7 minuten. Voeg na 2 minuten koken de pastinaak toe. Giet de aardappelen met de pastinaak af en laat ze droogdampen. Schep er 3 eetlepels van de olijfolie en peper naar smaak door en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster het aardappel-groentenmengsel in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven bruin.
Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met de rest van de olie en bestrooi met peper naar smaak. Verhit een grillpan goed heet en grill de entrecotes in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en rosé. Snijd de entrecotes met een scherp, niet gekarteld mes in plakjes en serveer met de peterselie pesto en het aardappel-groenten mengsel uit de oven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥