Asperge gazpacho met toast
Deze overheerlijke asperge gazpacho is heerlijk op een warme zomerse dag, lekker afkoelen met een heerlijk koud soepje, gemaakt van asperges.
Asperge gazpacho met toast
6 personen
30 minuten + afkoelen
Voorgerecht / Borrelhapje
Ingrediënten
300 g witte asperges, geschild
500 ml groentebouillon zonder zout (van tablet)
2 eetlepels amandelschaafsel
1 teentje knoflook, grof gesneden
1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm
Nodig
keukenmachine of staafmixer
Bereiding
Kook de asperges in de groentebouillon in 15 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg peper naar smaak toe. Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.
Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant. Beleg ze naar wens met bijvoorbeeld asperge aioli.
Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen. Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.
Tip: Besmeer de toast dun met asperge aioli.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥