Cannelloni met asperges
Dit pasta gerecht is prima op een avond als het weer wat minder is en je lekker binnen zit, maar toch de zomer wil proeven door de asperges. Geniet ervan!
Cannelloni met asperges
Hoofdgerecht
4 personen
20 min. + 20 oven minuten
Ingrediënten
500 g witte asperges, geschild
500 g groene asperges
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 g verse lasagnebladen (12 bladen, koelvers)
250 g ricotta
1 grote beker crème fraîche (200 ml)
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1-2 eetlepels basilicumblaadjes
Nodig
staafmixer, ingevette ovenschaal (1,5 l)
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de asperges in een bodem water in 15 min. beetgaar.
Pureer de blikken tomaat met de staafmixer. Verhit in een (saus)pan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Schenk er de gepureerde tomaten bij en laat in 10 min. tot een dikke tomatensaus inkoken.
Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd elke asperge in 2 stukken. Verdeel de ricotta en de asperges over de lasagnebladen. Bestrooi met peper naar smaak en rol op.
Schenk de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de cannelloni dicht tegen elkaar in de saus. Verdeel er de rest van de tomatensaus over. Meng de crème fraîche met 2-3 el Parmezaanse kaas en peper naar smaak. Strijk over de cannelloni. Strooi er de rest van de kaas over.
Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Strooi er uit de oven de basilicumblaadjes over. Lekker met ciabatta of een frisse rucola salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥