Pilaf van asperges met cashewnoten
Pilaf, we hebben allerlei soorten pilaf, vaak wordt pilaf gegeten met perzik. Dit is een totaal andere variant van pilaf, het is pilaf met asperges, lekker in de vroege zomermaanden als het aspergetijd is. Maar je kan de asperges maken van witte en groene asperges dus daarom kan je het gerecht eigenlijk altijd eten.
Deze pilaf smaakt uitstekend tijdens een lekkere zomeravond!
Pilaf van asperges met cashewnoten
Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
50 g boter
50 g spaghetti in stukjes gebroken
1/2 ui, gesnipperd
teentje knoflook, geperst
250 g Pandan rijst
1/2 liter natriumarme groentebouillon
250 g asperge
70 g ongezouten cashewnoten
Bereiding
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm. Verhit de boter, doe de stukjes spaghetti in de pan en bak deze tot alle stukjes bedekt zijn met boter en ze lichtbruin zijn. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en en bak dit 2 minuten mee. Doe de rijst erbij en bak nog eens 5 min.
Schenk de groentebouillon erover en breng op smaak met peper. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en de bouillon is geabsorbeerd.
Doe de asperges in een aparte pan met ruim kokend water en kook de asperges beetgaar. Giet de asperges af en schep de asperges samen met de cashewnoten door het rijstmengsel en serveer.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands Asperge Centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥