Asperges roerbakken met champignons
Deze witte asperges hoef je niet eerst te koken maar kan je even roerbakken en zo worden de asperges vanzelf gaar. Asperges roerbakken is eigenlijk heel simpel, zorg ervoor dat de asperges goed zijn geschild, liever teveel eraf schillen dan te weinig want een niet goed geschilde asperge is echt niet lekker, dus even goed schillen. Of geschilde asperges kopen als je het kan, dan kost dit gerecht nóg minder tijd.
Je kan alles bij deze roerbakken asperges eten, een stukje zalm of vlees, ent wat jij lekker vindt.
Asperges roerbakken met champignons
Bijgerecht
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
1 kg witte asperges
2 el olie
250 g kastanje hampignons
1 bosje lente-uitjes
Bereiding
Schil de asperges zorgvuldig en verwijder onderaan 1,5 cm. Snijd vervolgens de asperges in 3 gelijke stukken. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Spoel de lente-uitjes schoon en hak deze in dunne ringetjes.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de asperges gedurende 10 minuten op een middelmatig vuur lichtbruin. Voeg de plakjes champignons toe en laat deze ongeveer 4 minuten meebakken. Voeg op het laatste moment de lente-uitjes toe en eventueel wat versgemalen peper, laat dit nog ongeveer 1 minuut meebakken.
Tip: Dit gerecht smaakt heerlijk als voorafje of bij een hoofdgerecht van vis, kalfs- of lamsvlees met een verse kruidensaus en een lekker glas koele witte wijn.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥