Chocoladefondue
Chocoladefondue kan altijd wel op tafel, tijdens een romantisch diner, een kinderverjaardag. Maar ook tijdens een lekkere luie zondagsbrunch of als afsluiter tijdens een feestdagen diner of als gezellig nagerecht na een zomers BBQ etentje met familie.
Kortom chocoladefondue kan altijd. Hierbij het recept, we hebben gekozen voor de aardbeien, maar je kan natuurlijk alles dopen in de overheerlijke warme chocoladefondue,
Chocoladefondue
Ingrediënten
300 g chocolade
50-100 ml slagroom (bekijk zelf hoe dik je de chocoladefondue wil hebben)
Optioneel: 2 eetlepels likeur (Grand Marnier, Cognac, Amarula, Tia Maria, Khalua)
Chocoladefondue
Smelt de chocolade au-bain marie.
Roer de slagroom en de likeur erdoor en roer totdat je een egale massa krijgt.
Giet de chocolade massa in een fonduepannetje of in een vuurvast schaaltje op een rechaud of theelichtje.
Serveer met het fruit en ander lekkers.
Chocoladefondue hapjes
Aardbeien
Kersen
Sinaasappel partjes
Mandarijn partjes
Stukjes banaan
Ananas
Mango
Spekjes
Maar ook zelfgebakken speculaasjes kun je heerlijk dopen in de chocoladefondue!
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥