Roerbakschotel met gyros en Turkse groenten
Roerbakschotel met gyros en Turkse groenten
25 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
250 g lamsvleesreepjes
2 eetlepels Gyroskruiden zonder zout!
1 kleine gele paprika
1 courgette
2 vleestomaten
3 eetlepels olijfolie
375 g aardappelschijfjes (voorgekookte)
2 eetlepels tomatenpuree
125 milliliter yoghurt (Bulgaarse)
1 eetlepel bladselderij (gehakt)
Bereidingswijze
Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uur marineren.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dikke plakken. Snijd de tomaten in partjes.
Laat een wok of ruime braadpan goed heet worden. Schenk er 3 eetlepels olie in en laat ook deze heet worden. Roerbak het gyrosvlees 6 minuten op een hoog vuur. Neem het vlees uit de pan.
Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en roerbak de aardappelschijfjes met de paprikareepjes 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de courgette en tomaat toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 2 minuten mee. Voeg het vlees en een ½ kopje water toe en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit, schep dan de yoghurt door het gerecht zo dat deze niet helemaal wordt gemengd, en strooi er tenslotte de selderij over.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥