Kippendijen met mihoen en groenten
Kippendijen met mihoen en groenten
Een kip lekkernij uit de wok met kippendijen, mihoen, oestersaus en kleurrijke groenten. In het originele recept is vissaus verwerkt, alleen vissaus is erg zout daarom hebben we in dit geval de vissaus weggelaten en een beetje oestersaus gebruikt, ook oestersaus is zout. Maar in de hoeveelheden die wordt gebruikt in het recept valt het mee.
We hebben in dit recept ook ongezouten pinda’s gebruikt, scheelt ook weer zout. Dus al met al een prachtig recept als je minder zout wilt eten.
Kippendijen met mihoen en groenten
4 personen
minder dan 30 minuten bereidingstijd
Boodschappenlijstje
400 g ontbeende kippendijen in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
250 g mihoen
125 g taugé
2 teentjes knoflook
15 g gemberwortel
peper naar smaak
3 bosuitjes in stukjes
1 rode peper in stukjes
75 g waterkers
3 eetlepels ongezouten pinda’s
1 eetlepels oestersaus
sap van 1 limoen
verse koriander, gehakt
Nodig
wok, kookpan, vergiet, scherp mes
Bereiding
Maak de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de taugé in een vergiet en giet daar kokend water overheen. Verhit olie in de wok en voeg de reepjes kip toe en roerbak dit ± 3 min. Fruit daarna de knoflook en de gember mee. Draai het vuur laag en voeg de oestersaus toe. Laat dit in ± 8 min. gaar worden.
Breng de kip op smaak met wat peper. Voeg de bosuitjes, het limoensap en de pepertjes toe aan de kip. Verwarm het geheel nog 1 minuut. Doe de waterkers er doorheen. Schep op een bord de uitgelekte mihoen. Daarop schep je de kip met groenten.
Garneer met de pinda’s en de verse koriander.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥