Gevulde courgette
Gevulde courgette
Deze overheerlijke gevulde courgette kan je maken met groene bolcourgettes en vullen met kippengehakt, wortel en knoflook. Maar je kan ook de normale courgette hiervoor gebruiken. Het recept blijft hierdoor onveranderd. Wil je een keertje gele courgette gebruiken omdat de kleur zo mooi is, geen enkel probleem, het recept wordt hierdoor niet anders.
Gevulde courgette
4 personen
30 minuten bereidingstijd
Boodschappenlijstje
400 g ongekruid kippengehakt
400 g voorgekookte aardappeltjes in partjes
2 theel. rozemarijn
2 teentjes, fijngesneden knoflook
8 kleine bolcourgettes of 4 grote (platte) courgette
1 blik tomatenstukjes
4 worteltjes in stukjes
Nodig
oven, koekenpan, meloenbolletjes lepel, kookpan, ovenschaal
Bereiding
Zet de oven aan op 180°C. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal. Zet deze ca. 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de rozemarijn en teentje knoflook toe.
Snijd van de courgettes kapjes en hol uit met de bolletjeslepel. Heb je platte courgettes? (snij ze dan doormidden en hol ze uit) Bewaar het uitgeholde vruchtvlees. Breng ruim water in de pan aan de kook en laat hierin de courgettes garen. Reken op ca. 10 minuten. Laat de courgettes en de kapjes uitlekken.
Roerbak het kipgehakt en de overige knoflook bruin en gaar in de koekenpan.
Voeg de tomatenstukjes, het courgette vruchtvlees en de wortel toe. Roerbak dit even. Vul de bolletjes royaal met het kipgehakt mengsel. Serveer met de aardappeltjes uit de oven.
Lekker met: een salade met tomaat en geitenkaasbolletjes.
Kiptip: Maak courgettebolletjes een dag van te voren en zet ze voor gebruik 25 minuten in de oven op 180°C .
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥