Kipburger recept
Kipburger recept
Dit zijn de ECHTE kipburgers met een zelfgemaakte limoenyoghurt dip. Dit kipburger recept kan je maar beter meteen opslaan want uit recept ga je nog vaak gebruiken of je neemt dit recept als uitgangspunt en maakt je eigen kipburger recept hiervan.
De verse kruiden zijn natuurlijk op de markt en in de toko in mooie bossen te verkrijgen voor minder geld dan in de supermarkt, en de kruiden maken dit kipburger recept zo speciaal dus kan je de kruiden zoals munt en koriander echt niet missen!
Kipburger recept
4 personen
30 minuten
Nodig
grote kom, (kruiden)schaar, plank, aluminiumfolie, grillpan of barbecue, kommetje, rasp
Boodschappenlijstje
500 g ongekruid kippengehakt
peper uit de molen
1 bosje verse munt
1 bosje verse koriander
4 eetl. sesamzaad
1 theel. citroensap
1 eetl. olie
4 lente-uitjes in dunne ringetjes
4 dl Griekse volle yoghurt
2 theel. limoensap
1 geraspte komkommer
witpuntradijsjes (of rode radijsjes)
sla
Turks brood of pide
Bereiding
Leg het kippengehakt in de kom. Bestrooi met wat peper. Voeg de helft van de fijngeknipte tuinkruiden, het sesamzaad en het citroensap toe. Meng en maak met vochtige handen gehaktballen, die daarna worden platgedrukt.
Verwarm de olie in de pan en grill de kipburgers rondom goudbruin en gaar.
Meng dan de overige verse kruiden, de ui, de yoghurt en het limoensap. Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken. Meng het geheel, met wat peper en zout naar smaak.
Serveer op Turks brood met wat sla en daarop de burger met de frisse dip.
Lekker met: Turks brood en witpuntradijsjes.
Kiptip: Neem kant-en-klare ongekruide kipburgers en voeg daaraan Oosterse kruiden toe.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥