Kipspiesjes met tequila
Kipspiesjes met tequila
Geen tijd om helemaal naar Mexico af te reizen om een tequila te drinken of te genieten van een zomerse avond? Geen nood, want tequila is ook gewoon te koop bij een slijterij en maakt een leuk en simpel BBQ avondje bijzonder. Deze kipspiesjes met tequila worden even gemarineerd in tequila, limoen, knoflook en dragon. Een prachtige combinatie van drank, citrusvruchten en kruiden. O,ja, zet maar vast een borrelglaasje met tequila klaar als de spiesjes van de BBQ af komen.
Kipspiesjes met tequila
4 personen
20 minuten bereidingstijd
Nodig
lage schaal, scherp mes, vershoudfolie, spiesen, grill (oven) of grillpan
Boodschappenlijstje
4 ontbeende kippendijen
3 eetl. tequila
sap van 1 limoen
2 limoenen in partjes
olijfolie
3 tenen knoflook,
gepeld en klein gesneden
1 rode peper, ontpit, in ringetjes
15 g verse dragon
Bereiding
Snij de kippendijen in blokjes van gelijke grootte. Schep ze in een lage schaal om met de tequila, het sap van 1 limoen en een flinke scheut olijfolie. Pluk de dragonblaadjes van de takjes. Schep de knoflook, rode peper en dragon door de kipblokjes. Dek de schaal af met folie en laat minstens 2 uur in de koelkast intrekken.
Steek de bbq aan of vewarm de grill voor.
Snij de limoenen in partjes. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen. Grill de kipspiesjes op de bbq of onder de grill of in een grillpan gaar.
Lekker met: rijst en bonen.
Kiptip: Leg om makkelijk en gelijkmatig te rijgen eerst alle ingrediënten op het werkblad en rijg in een keer.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥