Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Deze gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten is supersimpel te bereiden. Je neemt verse zalmfilet en een goede koekenpan met anti-aanbaklaag. De zalmfilet bak je eerst 3 minuten op het vel, daarna draai de de zalmfilets en bak je deze nogmaals 2 minuten. Zo bak je dus altijd een goede zalmfilet, het is echt niet moeilijk als je je aan de tijd houdt.
En je kan zalmfilet rosé eten, dan is de zalm nog lekker sappig. Geserveerd met druiven en cashewnoten is de zalmfilet werkelijk een stralend middelpunt, heerlijk voor een gezonde maaltijd!
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
< 20 min. Bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet (à 150 gram)
250 gram witte druiven zonder pit
½ eetlepel citroensap
50 gram boter
100 gram ongezouten cashewnoten
peper
Bereiding
Halveer de druiven. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en rosé (ca. 3 minuten een kant met vel en 2 minuten andere kant).
Bestrooi de vis met een beetje peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm. Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur. Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee. Schep de noten en druiven over de zalm.
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
Wijntip: Alsace Pinot Blanc, een nootachtige soepele wijn.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥