Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg
Het water loopt me al in de mond als ik deze foto zie van dit heerlijke gerecht! Zalm in bladerdeeg is een prachtige avondmaaltijd en ook nog eens gezond, kan je lekker met sla eten als hoofdmaaltijd.
Het enige zoute product in dit recept is de bladerdeeg en helaas alle bladerdeeg merken komen boven de 1 gram per 100 gram uit, of de hoeveelheid zout is niet aangegeven op de verpakking en zo weten we nog minder wat erin zit.
Kies voor het hartige taartdeeg of voor de roomboter variant deze is minder zout dan de ‘original’ die nu in de supermarktschappen ligt.
Zalm in bladerdeeg
Ovengerecht
20 – 30 min. Bereidingstijd:
4 personen
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 125 gram)
8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
halve citroen
125 ml crème fraîche
versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg peper naar smaak toe.
Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.
Tip: De zalm kan je ook vervangen door kabeljauw of roodbaars, eens een keertje wat anders!
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥