Roergebakken zalm
Roergebakken zalm
In dit recept roergebakken zalm is zeekraal gebruikt, zeekraal is van zichzelf erg zilting, maar zit boordevol voedingsstoffen. Omdat we toch met minder zou willen eten geven we hierbij wel het recept met zeekraal, maar voor de inname van zout is het beter om de zeekraal te vervangen voor heerlijke sperzieboontjes of sugar snaps. Daar zit minder zout in dan in de zeekraal, veel minder.
In 100 gram sperziebonen zit 1 mg natrium, terwijl in zeekraal 870 mg natrium zit. Dus wel even een verschilletje van natrium. Dus bij deze vervang de zeekraal door sperziebonen of door sugar snaps of peultjes Deze zijn tenminste overal te koop in tegenstelling tot zeekraal waarvoor je even op zoek moet.
Zalm uit blik is 3 x zo zout als gewone bereide verse zalm en gerookte zalm is 7 x zo zout als verse zalm. Dus indien je een zalmliefhebber bent gebruik en koop verse zalm en maak daar al je gerechten mee. Gerookte zalm is heerlijk maar ook zout, dus een zalmsalade maken van verse gepocheerde zalm is een goede optie.
Roergebakken zalm
Wokgerecht
< 20 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
250 g verse zalmfilet, in blokjes
2 eetlepels neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes
2 rode uien, in dunne partjes
100 gr sperzieboontjes of 100 g zeekraal
sap van een halve citroen
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Lekker met pappardelle of rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥