Gegrilde zalm met mosterdsaus
Gegrilde zalm met mosterdsaus
20 – 30 min. bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 moten zalm (à 200 gram – 2½ cm dik)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter
1 citroen
Mosterdsaus:
4 eetlepels Dyon-mosterd
3 dl slagroom of schenkbare crème fraîche
½ theelepel witte basterdsuiker of honing
1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
peper
Bereiding
Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de grill voor en vet het grillrooster in.
Bestrooi de vismoten met peper, leg ze op het rooster en bestrijk de bovenkant met olie of gesmolten boter. Plaats het rooster onder de grill, 10 cm van de warmtebron en bak de zalm 4-5 minuten aan elke kant. Bestrijk de moten opnieuw met olie of boter wanneer ze omgedraaid worden. Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt. Leg de gegrilde zalm op voorverwarmde borden. Schep er iets mosterdsaus over en garneer met partjes citroen.
Lekker met worteltjes en gekookte krieltjes met peterselie bij.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥