Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom
Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom
20 – 30 min. bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 150 gram)
100 gram zachte geitenkaas
3 theelepels kerriepoeder
125 ml crème fraîche
25 gram pijnboompitten of gehakte hazelnoten
150 gram waterkers of veldsla
2 eetlepels balsamicodressing
peper
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg peper naar smaak toe. Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover.
Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ongeveer 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden. Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
Lekker met krielaardappeltjes.
Wijntip: Vin d’Alsace Riesling.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥