Romige garnalencurry
Romige garnalencurry
< 20 min bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
3 bosuitjes
3 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels (roerbak)olie
1 eetlepel milde kerriepoeder
200 ml romige kokosmelk
2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)
Bereiding
Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee.
Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.
Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.
Tip: vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.
Kan ook met: Meerval of Tilapia.
Wijnadvies: Shiraz
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥