Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise
Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise
55 minuten bereidingstijd
6 personen
Ingrediënten
600 g (kalfs)gehakt
40 g pijnboompitten
2 beschuiten
1 ei
3 eetlepels pesto (zelfgemaakt)
1 dl mayonaise
1 dl yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin. Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, het ei, 2 eetlepels pesto en de pijnboompitten. Vorm van het gehakt een bal. Leg de gehaktbal in een cakeblik van 14 cm en druk het gehakt aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld.
Bak het gehaktbrood midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 – 40 minuten gaar. Laat het afkoelen.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto. Snijd het gehaktbrood in dunne plakken. Serveer de saus erbij.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥