Italiaanse saucijzenbroodjes
Italiaanse saucijzenbroodjes
25 minuten
4 personen
Ingrediënten
200 g (varkens)gehakt
1 eetlepel pesto (zelfgemaakt)
4 plakjes bladerdeeg
snufje peper (versgemalen)
1 eetlepel ongezouten boter
1 eetlepel sesamzaad
1 sjalotje (fijngesnipperd)
1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Meng in een kom het gehakt, de pesto, het sjalotje en ½ ei goed door elkaar. Breng het gehakt-mengsel verder op smaak met versgemalen peper.
Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
Verdeel het gehakt-mengsel in rolletjes over 4 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht. Gebruik eventueel een vork.
Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het los geklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥