Hartige taart
Hartige taart
50 minuten
4 personen
Ingrediënten
250 g rundergehakt
40 g boter
2 stuks prei (in dunne ringen gesneden)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 pakje hartige taartdeeg
3 eieren
4 eetlepels slagroom
100 g geraspte kaas (Gebruik Emmentaler deze is minder zout dan bijvoorbeeld oude kaas)
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ongeveer 5 minuten rul. Voeg de knoflook en preiringen toe en bak deze 5 minuten mee. Breng het gehakt/preimengsel verder op smaak met peper en laat deze iets afkoelen.
Vet ondertussen een taartvorm met een doorsnee van 24 cm in met 15 g boter. Bekleed de taartvorm met het uitgerolde hartige taartdeeg en druk de deegnaden goed aan en dicht.
Klop in een kom de eieren met slagroom en peper los. Schep het afgekoelde gehakt/preimengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Strooi tenslotte de kaas over de taart en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Snijd de taart in 8 punten.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥