Citrus spareribs
Citrus spareribs
60 minuten
8 personen
Ingrediënten
2 kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels honing
3 eetlepels marmelade (sinaasappel)
6 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketjap manis (minder zout, zoutarm)
2 limoenen (rasp en sap van)
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, sinaasappelmarmelade, tomatenpuree, ketjap, limoenrasp, limoensap, sinaasappelrasp, gemberpoeder, paprikapoeder en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat de spareribs ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees nog 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met de marinade.
Verwarm de ovengrill voor en grill de citrus spareribs aan beide zijden in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Tip: Lekker met frietjes en gemengde salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥