Amerikaans gehaktbrood
Amerikaans gehaktbrood
55 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g (varkens)gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in blokjes)
1 kleine wortel (in kleine blokjes)
1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
40 g paneermeel (zonder zout, zelfgemaakt)
1 dl crème fraîche
2 eetlepels tomatenpuree
snufje chilipoeder
snufje nootmuskaat
peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij fijn. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze 5 minuten mee.
Vet een cakevorm ( 1 liter inhoud) in met een ½ eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat en peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een natgemaakte lepel. Bak het gehaktbrood in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het eerst 10 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood dan in plakken.
Tip: Lekker met pasta of gepofte aardappelen en sperziebonen. Ook lekker als snack of borrelhapje.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥