Courgettesoep met verse zalm
< 20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
100 gram verse zalm
300 gram courgette
1 kleine ui
15 gram boter
75 gram waterkers
½ liter zoutarme kruidenbouillon (van tablet)
peper
Bereiding
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt 4 minuten. Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur.
Pluk 4 mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep. Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met peper. Snijd de zalm in mooie reepjes van 1 cm breed. Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van zalm. Garneer met een toefje waterkers.
Tip: de verse zalm kan je ook vervangen door garnalen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥