Courgettesoep met verse zalm

Courgettesoep met verse zalmCourgettesoep met verse zalm

< 20 minuten bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

100 gram verse zalm

300 gram courgette

1 kleine ui

15 gram boter

75 gram waterkers

½ liter zoutarme kruidenbouillon (van tablet)

peper

Bereiding

Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt 4 minuten. Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur.

Pluk 4 mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep. Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met peper. Snijd de zalm in mooie reepjes van 1 cm breed. Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van zalm. Garneer met een toefje waterkers.

Tip: de verse zalm kan je ook vervangen door garnalen.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!