Aardappelsoep maken met zalm
Aardappelsoep maken met zalm
Deze aardappelsoep is een prachtige soep na alle drukte van kerst en alle maaltijden die er zijn genuttigd. Want we hebben natuurlijk weer met z’n allen teveel gegeten of heb je je dit jaar wel aan het goede voornemen gehouden en minder gegeten tijdens deze feestdagen? Maakt niet uit, het nieuwe jaar is begonnen en ook de goede voornemens zijn weer in de lucht!
Omdat we natuurlijk niet lang in de keuken willen staan, maar wel een lekkere maaltijd willen nuttigen hebben we een prachtig aardappelsoep voor je als recept. Je kan de bouillon van een tablet gebruiken vanuit het dieetschap waar minder zout in zit. Of je kan je eigen bouillon maken en invriezen zodat je altijd een voorraadje hebt.
Deze aardappelsoep kan je maken met zalm en garnalen zoals in het recept staat beschreven maar ook met andere witvis, deze moet je alleen wel even in de soep laten meekoken. Dat hoeft met zalm en garnalen niet.
Maak je eigen heerlijke aardappelsoep met je eigen favoriete vis, gezond en lekker!
Aardappelsoep maken met zalm
4 personen
Bereidingstijd: < 20 min.
Ingrediënten
400 gram verse zalm – op kamertemperatuur
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 liter visbouillon / groentebouillon met minder zout (of zelfgemaakte bouillon)
1 dunne prei, in dunne ringetjes
Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥