Alternatief voor rookworst
Rookworst = Zout
We hebben deze winter, temperaturen van maar liefst 15 graden bereikt in december. Voor de tijd van het jaar is het echt warm. Maar wie weet wat er nog gaat komen? Misschien kunnen we nog een keertje sneeuwballen gooien en schaatsen op onze Hollandse sloten en watertjes. Met daarbij een warme kop chocolademelk met een dikke dot slagroom of een warme kop winterse soep.
Zoutgehalte 1,8 en 2,8 gram zout per 100 gram van rookworst
Want tot nu toe hebben we met z’n allen de erwtensoep, de vele stoofgerechten en andere winterkost gerechten waarbij rookworst lekkere smaakt niet veel op tafel gezet. Gewoon omdat het te warm is voor de winterse kost. Daarom is dit jaar is het ook een slecht jaar geweest voor de rookworst, want deze hebben we masaal minder gegeten en dat is helemaal niet erg. Want een rookworst heeft een zoutgehalte tussen de 1,8 en 2,8 gram zout per 100 gram. En helaas is de biologische rookworst het zoutste van allemaal! Dus laat deze aub in het schap van de supermarkt liggen.
Alternatief voor rookworst
Dus als de strenge winter er wél aan gaat komen, en je hebt zin in stamppot, doe je lichaam dan een plezier en koop gehakt en maak een heerlijke gehaktbal op smaak gebracht met gehaktkruiden zonder zout.
Of eet een heerlijke speklap want deze bevat maar 0,4 gram zout per 100 gram, dus dat is nog minder dan 25% van het zoutgehalte in een rookworst. Koop wel ongemanierde speklappen en bak ze lekker hard uit en serveer bij de stampot.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥