Asperge en zalmpakketjes met kruidenboter
Asperge en zalmpakketjes met kruidenboter
Deze asperge pakketjes met zalm en kruidenboter zijn ideaal voor op de bbq. Is het weer niet zo goed als gedacht? De asperge pakketjes kunnen ook zo de oven worden ingeschoven.
Asperge en zalmpakketjes
Hoofdgerecht
4 personen
10 minuten + 15 minuten oven of barbecue
Ingrediënten
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 kg witte asperges, geschild
4 zalmfilets à 150 g
200 ml droge witte wijn
Nodig
4 royale vellen aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg peper naar smaak toe.
Leg op elk vel aluminiumfolie 500 g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.
Tip: maak de pakketjes de avond of ochtend van tevoren en bewaar ze in de koelkast.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥