Aardappel aspergesalade
Wat een heerlijke salade met asperges is dit en zo makkelijk. Lekker op de tafel als bijgerecht maar ook als lunchgerecht is dit een heerlijke aspergesalade.
Aspergesalade met aardappel
Aardappel aspergesalade
4-6 personen
< 25 minuten
bijgerecht
Ingrediënten
1 kg nieuwe aardappelen, goed geschrapt
600 g witte asperges, geschild
1 ei
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel fijne mosterd
175 ml zonnebloemolie
3 eetlepels verse kruiden, bijv. bieslook, peterselie en tijm
1 sjalot, fijngesnipperd
2 zoetzure augurkjes, in piepkleine blokjes
100 g botersla of kropsla (koelvers)
nodig
staafmixer
Bereiding
Halveer de aardappelen. Kook ze in ruim water in 12-15 min. gaar. Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm. Kook ze in een bodem water in 15 min. beetgaar.
Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker. Meng er de kruiden, de ui en de augurkjes door. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise. Breng de kruidenmayonaise op smaak met peper.
Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud. Schep in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise. Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.
Tip: Lekker bij de barbecue!
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥