Aioli van asperge
Deze aioli van asperges is zeer apart om een keer op tafel te zetten. Je moet wel even precies werken omdat je aioli maakt van zelfgemaakte mayonaise met asperges erdoorheen.
Heb je geen zin om je eigen mayonaise te maken zoals hieronder is omschreven, maar wel graag asperge aioli wil eten, koop dan (natriumarme) mayonaise en roer alles door deze mayonaise heen.
Aioli van asperge
6 personen
< 30 minuten
Voorgerecht / Borrelhapje
Ingrediënten
400 g witte asperges, geschild
2 flinke tenen knoflook, gehakt
2 eetlepels citroensap
1 theelepel fijne mosterd
1 ei, op kamertemperatuur
150 ml zonnebloemolie
nodig
staafmixer
Bereiding
Kook de asperges in een bodem water in 15-20 minuten gaar. Giet ze af in een zeef en laat de asperges goed uitlekken en afkoelen.
Doe de knoflook, het citroensap en de mosterd in een maatbeker. Pureer met de staafmixer glad. Voeg het ei toe. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij.
Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige aioli. Pureer ook de asperges met de staafmixer. Schep de aspergepuree door de aioli.
Tip: lekker met gegrilde grote garnalen en rauwkost (bijv. rode paprika) om te dippen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥