Asperge carpaccio met kruidenvinaigrette Heerlijk!

Asperge carpaccio met kruidenvinaigrette

Asperge carpaccio met kruidenvinaigrette

4 personen

15 minuten + 1 uur marineren

Voorgerecht

Ingrediënten

500 g witte asperges, geschild

2 eetlepels citroensap

1 theelepel fijne mosterd

2 theelepels poedersuiker

6 eetlepels olijfolie extra vierge

2 eetlepels verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt

125 g Hollandse garnalen, afgespoeld onder de kraan

Nodig

Jampot

Bereiding

Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.

Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg peper naar smaak toe.

Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.

Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de asperge carpaccio.

Tip: Vervang voor een vegetarisch hoofdgerecht de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!