Asperge carpaccio met kruidenvinaigrette
Asperge carpaccio met kruidenvinaigrette
4 personen
15 minuten + 1 uur marineren
Voorgerecht
Ingrediënten
500 g witte asperges, geschild
2 eetlepels citroensap
1 theelepel fijne mosterd
2 theelepels poedersuiker
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
125 g Hollandse garnalen, afgespoeld onder de kraan
Nodig
Jampot
Bereiding
Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg peper naar smaak toe.
Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de asperge carpaccio.
Tip: Vervang voor een vegetarisch hoofdgerecht de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥