Asperge gazpacho Lekker met geroosterd brood met aioli van asperges

Asperge gazpacho met toast

Deze overheerlijke asperge gazpacho is heerlijk op een warme zomerse dag, lekker afkoelen met een heerlijk koud soepje, gemaakt van asperges.

 Asperge gazpacho met toast

6 personen

30 minuten + afkoelen

Voorgerecht / Borrelhapje

Ingrediënten

300 g witte asperges, geschild

500 ml groentebouillon zonder zout (van tablet)

2 eetlepels amandelschaafsel

1 teentje knoflook, grof gesneden

1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm

Nodig

keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Kook de asperges in de groentebouillon in 15 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.

Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg peper naar smaak toe. Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.

Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant. Beleg ze naar wens met bijvoorbeeld asperge aioli.

Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen. Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.

Tip: Besmeer de toast dun met asperge aioli.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!