Aspergejam met vanille
Heel bijzonder deze jam van asperges met vanille. Je kan de aspergesjah nu ook dus lekker eten in de late zomer als er geen verse asperges uit Limburg meer zijn te krijgen.
Een prachtig ontbijt jam van asperges en een prachtig cadeautje om mee te nemen als je op bezoek gaat bij vrienden of familie. Niets is zo leuk als een eigen gemaakte aspergejam!
Aspergejam met vanille
Voorgerecht voor 4 potten
< 20 minuten + afkoelen
Ingrediënten
1,2 kg witte asperges, geschild
1 kg geleisuiker
1 citroen
1 vanillestokje, opengesneden
Nodig
4 schone jam- of weckpotten
Bereiding
Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in stukjes van 1/2 cm. Meng in een hoge pan de asperges met de geleisuiker.
Halveer de citroen en knijp de helften boven de pan uit. Schraap met de punt van een scherp mes de merg uit het vanillestokje. Roer de vanillemerg door de asperges.
Breng de asperges aan de kook. Laat de jam goed borrelend 4 min. doorkoken.
Neem de pan van het vuur. Schep de warme jam in 4 schone potten. Sluit de potten en laat ze omgekeerd 15 min. afkoelen. Keer de potten weer en laat ze helemaal afkoelen.
Tip: Lekker op toast met roomboter, bij paté en een Hollands kaasplateau met zuurdesemroggebrood.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥