Aspergequiche van filodeeg
Deze quiche is gemaakt van filodeeg, het is heel dun, dunner dan bladerdeeg en knapperiger. Het is even wennen om er mee te werken, maar het is heerlijk om hier eens een quiche van te maken. Filodeeg kan je vinden in het vriesvak van de supermarkt en kan je in de vriezer bewaren tot gebruik.
Aspergequiche van filodeeg
Hoofdgerecht
6 personen
40 minuten
Ingrediënten
1 kilo asperges
25 g ongezouten boter, gesmolten
5 velletjes fillodeeg
125 ml crème fraîche
100 g zachte geitenkaas
3 eieren
15 g verse basilicum, gehakt
versgemalen 4-seizoenen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
De asperges schillen en garen volgens het basisrecept. Fillodeeg uitvouwen en vellen met gesmolten boter bestrijken. Ovenschaal losjes met het fillodeeg bekleden.
Meng de crème fraîche, geitenkaas en eieren samen in een kom met een mixer, voeg de basilicum toe en breng op smaak met versgemalen peper. De helft van dit mengsel op de deegbodem schenken, daarop de asperges, om en om geschikt en daarover de andere helft van het mengsel.
Bak de quiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥