Asperges met aardbeien en perenvinaigrette
Asperge als toetje, het kan! En is ook nog lekker ook. De combinatie van asperges en aardbeien is verrukkelijk en toetjes is super Hollands. Asperges van Hollandse bodem en ook de aardbeien zijn volop te verkrijgen in Nederland.
Dit is een verrassend gerecht na een mooi en lekker zomers etentje. Geniet ervan!
Tip: kook geschilde asperges, zo ben je nog sneller klaar.
Asperges met aardbeien en perenvinaigrette
Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
6 personen
De ingrediënten
500 g asperges
500 g aardbeien
6 eetlepels olie
3 eetlepels witte wijn azijn
1 eetlepel peren diksap
peper
kervel of peterselie
Bereiden
De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend water. Laat de asperges afkoelen. De aardbeien schoonmaken.
Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap en peper. De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes. De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.Garneren met een takje peterselie of kervel.
Tip: De schillen van de asperges kun je goed gebruiken om aspergesoep van te maken.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥