Asperge dessert Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Asperge als toetje, het kan! En is ook nog lekker ook. De combinatie van asperges en aardbeien is verrukkelijk en toetjes is super Hollands. Asperges van Hollandse bodem en ook de aardbeien zijn volop te verkrijgen in Nederland.

Dit is een verrassend gerecht na een mooi en lekker zomers etentje. Geniet ervan!

Tip: kook geschilde asperges, zo ben je nog sneller klaar.

Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
6 personen

De ingrediënten

500 g asperges

500 g aardbeienAsperges met aardbeien en perenvinaigrette

6 eetlepels olie

3 eetlepels witte wijn azijn

1 eetlepel peren diksap

peper

kervel of peterselie

Bereiden

De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend water. Laat de asperges afkoelen. De aardbeien schoonmaken.

Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap en peper. De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes. De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.Garneren met een takje peterselie of kervel.

Tip: De schillen van de asperges kun je goed gebruiken om aspergesoep van te maken.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!