Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes Spannende combinatie van asperges met lamskoteletjes met dragonsaus

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

De asperges garen in een stoomoven is ontzettend eenvoudig en geeft de asperge een intense smaak. Geen stoomoven? Stoom de asperges in een stoombloem of -mand in of op een ruime pan kokend water gaar. De asperges kunnen uiteraard ook traditioneel gekookt worden.

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

4 personen

25 minuten + 20 minuten stoomoven

Hoofdgerecht

Ingrediënten

2 kg witte en/of groene asperges

1 sjalotje, fijngesnipperd

100 ml droge witte wijn

150 ml slagroom

1 eetlepel dragon, fijngehakt

8-12 lamskoteletjes

2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de stoomoven voor. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.

Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in. Voeg de dragon en peper naar smaak toe.

Verhit een grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie. Bestrooi ze met peper. Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en van binnen rosé en mals.

Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden. Schep er de dragonsaus over. Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!