Asperges met hazelnootboter
Deze asperges zijn heel simpel te bereiden, je kookt de asperges gaar en maakt even de hazelnootboter en klaar ben je. Het is weer een andere manier om asperges te eten. De hazelnoten geven de asperges en prachtige bite.
Heb je verse kruiden, gebruik deze dan, heb je ze niet gebruik dan gedroogde kruiden, maar wel met mate omdat deze veel krachtiger zijn dan de verse kruiden. De kruidenboter kan je ook nog in de koelkast een paar dagen bewaren en zelfs invriezen voor de volgende keer!
Asperges met hazelnootboter
Bijgerecht
6 personen
30 minuten
Ingrediënten
2 kilo asperges
60 g hazelnoten, gepeld en licht gerookt
100 g ongezouten boter op kamertemperatuur
1 theelepel verse peterselie of ½ theelepel gedroogde
1 theelepel verse dragon of ½ theelepel gedroogde
1 theelepel verse bieslook of ½ theelepel gedroogde
Nodig
Meloenbolletjeslepel
Bereiding
Leg de boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen. Kook de asperges in een bodempje water in 15 minuten beetgaar. Maak terwijl de asperges staan te garen, de hazelnoten zeer fijn in een mixer of koffiemolen.
Hak de peterselie, de dragon en de bieslook zeer fijn. Roer de zachte boter smeuïg en roer er vervolgens de hazelnoten en de groene kruiden door. Maak kleine bolletjes van de boter met de meloenbolletjeslepel. Haal de gegaarde asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden. Leg de kleine bolletjes hazelnootboter op de asperges.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥