Aspergesoep en croûte
Lekker soepje met asperges en een dakje van bladerdeeg. Deze maak je met natriumarme bouillon en past zo in een natriumarm dieet! Zo kan je toch lekker een keertje soep eten.
Aspergesoep en croûte
Voorgerecht
4 personen
25 minuten + 20 oven minuten
Ingrediënten
250 g witte asperges, geschild en in stukjes
25 g ongezouten roomboter
25 g bloem
1 liter aspergekookvocht, afgekoeld
2 natriumarme groentebouillontabletten
125 ml crème fraîche
1 ei, losgeklopt
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 theelepel gedroogde dragon
Nodig
4 ovenvaste soepkommen
Bereiding
Kook de aspergestukjes in een bodem water in 12-15 min. beetgaar; ze garen nog na in de soep.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe. Klop tot een gladde, gebonden soep. Los de bouillontabletten in de soep op. Kook de soep 10 min. op laag vuur.
Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe. Breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 soepkommen.
Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei. Leg er een deegplakje op en snijd overtollig deeg eventueel weg. Bestrijk ook het deksel met ei. Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.
Tip: vervang de witte aspergestukjes ook eens door groene aspergestukjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥