Broodje asperge salade
Lunch of brunch
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
200 g gekookte asperge
200 g gekookte kipfilet
1 stengel bleekselderij, in kleine plakjes gesneden
2 lente-uitjes, en kleine ringetjes gesneden
1/4 kropje ijsbergsla
2 gekookte eieren
1 eetlepel yoghurt
3 eetlepels natriumarme mayonaise
bosje bieslook
toefje peterselie
2 Italiaanse bollen (naar keuze)
tipje mosterd (naar smaak)
Voorbereiden
De dressing
3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd en peper, fijngeknipte bieslook en vermengen met elkaar. Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.
Bereiding
Snijd de gekookte kipfilet in blokjes. Snijd de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes. Snijd de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes).
Meng de kipfilet, asperges, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar. Meng de helft van dressing door het mengsel. Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem. Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit. Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het aspergemengsel, ietsjes hoger dan het randje. Schep er nu nog een beetje dressing over heen. Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.
Tip: koud serveren.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥