Bulgursalade met zalm en asperges De zalm met de tuinbonen en tomaatjes smaken hierbij bijzonder goed!

Bulgursalade met zalm en asperges

Bulgur, nooit geproefd of gegeten? Wil je een keertje wat nieuws? Dan kan je bulgur prima klaarmaken en met asperges smaakt dit erg smakelijk. Lekker op een zomerse dag!

Bulgursalade met zalm en asperges 

Hoofdgerecht

4-6 personen

< 25 minuten

Ingrediënten

250 g bulgur (zie tip)

200 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)

2 eetlepels olijfolie

500 g groene asperges

400 g verse zalm, gepocheerd in stukjes

1 rode ui, gesnipperd

12 cherrytomaatjes, in vieren gesneden

6 eetlepels olijfolie extra vierge

1 citroen, geperst

1 bosje platte peterselie, grof gehakt

 Bereiding

Kook de bulgur in ruim water in 10 min. beetgaar. Kook de tuinbonen in 4-5 min. beetgaar. Pocheer de zalm in 6 minuten gaar (hij mag nog een beetje rosé zijn). Snijd een plakje van de onderzijde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de asperges in 6-8 min. beetgaar.

Spoel de bulgur en de tuinbonen in een vergiet onder stromend water koud. Laat goed uitlekken en doe in een schaal. Meng er de groene asperges, de zalm, de rode ui en de tomaatjes door. Schep de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en de peterselie door. Breng op smaak met peper. Lekker met plat brood.

Trendtip: naast bulgur zijn ook granen als quinoa en spelt een enorme trend. Ze zijn voedzaam, bevatten veel goede voedingsstoffen en zijn vooral erg lekker. Een ruim assortiment granen is verkrijgbaar bij biologische winkels en delicatessenzaken. Bulgur en quinoa zijn te vinden in sommige supermarkten.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!