Gestoomde asperges met zalm kruidenboter
Gestoomde asperges met zalm kruidenboter
Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten + 20 minuten stoomoven + 2 uur wachten
Ingrediënten
100 g zalm uit blik of gepocheerde zalm
1 eetlepel bieslook, dille en/of peterselie, fijngehakt
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 kg witte asperges, geschild
1 citroen, in partjes
Nodig
vershoudfolie
Bereiding
Maak de zalmboter minstens 2 uur van tevoren: prak in een diep bord de zalm en de kruiden door de zachte boter. Voeg peper naar smaak toe. Schep de boter op een stuk vershoudfolie. Rol op tot een snoepje en laat in de koelkast in 2 uur stevig worden.
Verwarm de stoomoven voor. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.
Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de zalmboter 8 plakjes. Leg de zalmboter op de asperges. Serveer met de partjes citroen en de rest van de boter. Lekker met in de schil gestoomde krieltjes.
Tip De rest van de zalmboter kan enkele dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries worden bewaard. Ook lekker op stokbrood als voorgerecht en over verse sperzieboontjes en snijbonen.
Ga naar het overzicht van alle asperge recepten.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥