Gestoomde asperges met zalm kruidenboter Smaakvol gerecht

Gestoomde asperges met zalm kruidenboter

Gestoomde asperges met zalm kruidenboter

Hoofdgerecht

4 personen

20 minuten + 20 minuten stoomoven + 2 uur wachten

Ingrediënten

100 g zalm uit blik of gepocheerde zalm

1 eetlepel bieslook, dille en/of peterselie, fijngehakt

150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

2 kg witte asperges, geschild

1 citroen, in partjes

Nodig

vershoudfolie

Bereiding

Maak de zalmboter minstens 2 uur van tevoren: prak in een diep bord de zalm en de kruiden door de zachte boter. Voeg peper naar smaak toe. Schep de boter op een stuk vershoudfolie. Rol op tot een snoepje en laat in de koelkast in 2 uur stevig worden.

Verwarm de stoomoven voor. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.

Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de zalmboter 8 plakjes. Leg de zalmboter op de asperges. Serveer met de partjes citroen en de rest van de boter. Lekker met in de schil gestoomde krieltjes.

Tip De rest van de zalmboter kan enkele dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries worden bewaard. Ook lekker op stokbrood als voorgerecht en over verse sperzieboontjes en snijbonen.

Ga naar het overzicht van alle asperge recepten.

Asperges met garnalen

Asperges met garnalen

Asperge soep recept

Asperge soep recept

Recept Asperges met zalm en sinaasappelsaus

Recept Asperges met zalm en sinaasappelsaus

 

 

 

 

 

 

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!