Groene asperges met varkenshaasmedallions
Groene asperges kun je eigenlijk het hele jaar door eten en de varkenshaasmedaillons ook, dus het is geen typisch zomergerecht. Ook lekker in de herfst of winter als het weer buiten niet zo lekker is, maar wel wat er op tafel komt!
Groene asperges met varkenshaasmedallions
Hoofdgerecht
3 personen
40 minuten
Ingrediënten
1 bundeltje groene asperges
sap van 2 bloedsinaasappels
70 g ongezouten boter
1 eidooier
snufje cayennepeper
scheutje citroensap
500 g varkenshaas
gemengde peper uit de molen
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
1 zoete aardappel
Bereiding
Snijd de uiteinden van de asperges af en schil met een dunschiller het onderste van de stengel. Stoom de asperges ongeveer 10 min. tot ze zacht zijn.
Kook het sinaasappelsap in een kleine pan tot de helft in, haal het van het vuur en laat het afkoelen. Laat de boter smelten in een ander pannetje en laat deze lauw worden.
Snijd van de varkenshaas medaillons, strooi er peper over en bak ze om en om bruin. Houd ze daarna warm in folie.
Breng in een kom het sinaasappelsap samen met een dooier en een lepel water en klop met een klopper op een zacht vuur tot de saus begint te binden. Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter (druppelsgewijs om schiften te voorkomen) al kloppend toe. Blijf kloppen tot het mengsel mooi dik is. Werk af met cayennepeper en citroensap.
Verwarm (frituur)olie tot 160 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd er met een dunschiller lange slierten van. Frituur de slierten knapperig. Laat even uitlekken op keukenpapier leg enkele asperges op het bord. Leg er enkele varkenshaasmedallions bovenop en schenk de saus erover. Strooi wat fijngehakte bieslook erover en maak het bord af met de krokante aardappel.
Tip: lekker met witte frisse Chardonnay.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥